TYKY -kokemus kendoseura Fudo Kamaen kanssa 

decorative-image

Tutustuimme lähes koko firman voimin, Fudo Kamaen ohjaamana, kendoon TYKY-tapahtuman merkeissä 2023 syksyllä. Työntekijöidemme keskuudessa on sekä liikunnan harrastajia, että heitä jotka eivät ole kauheasti vapaa-ajallaan kroppaansa kurittaneet.

Fyysisistä kuntoeroistamme huolimatta kaikki viihtyivät Fudo Kamaen hoivissa erinomaisesti! Tämä TYKY -muotoinen lajiin tutustuminen oli toteutettu siten, että se haastoi meitä kaikkia juuri sopivan rankasti, ollen kuitenkin mukavaa ja opettavaista. Olihan se nyt kummallisella tavalla hankalaa ja hauskaa opetella katsomaan toista ihmistä silmiin samalla kun iskee häntä isolla kepillä päälakeen. Kaiken lisäksi hyvästä suoritteesta ja oikeasta tekemisen meiningistä sai vielä kehuja.

Suurimpana yllätyksenä tuli se äänen määrä, joka kendo -ottelusta lähtee. Shinai miekkojen kalske kalpenee miekan käyttäjien huudoille, joilla on ilmeisesti paljonkin väliä itsensä tasapainottamisen kannalta. Mutta ei mennyt kovinkaan kauaa, kun liikesarjoja harjoitellessamme huusimme itsekin parhaan kykymme mukaan eri iskujen nimiä.

TYKY -tapahtumassa opittiin myös, että kendo on paljon muutakin kuin kaverin päälaen luvallista paukuttamista. Siihen kuuluu arvostusta, filosofiaa ja itse-tuntemuksen kehittämistä, joista kaikista on mielestämme hyötyä dojon ulkopuolellakin.

Keskustelimme firman sisällä paljonkin kokemuksestamme heti seuraavina päivinä. Vertailimme lihassärkyjä ja fiiliksiä, joita lajiin tutustuminen jätti. Kokonaiskuva on vahvasti positiivisen puolella ja näyttäisikin vahvasti siltä, että meiltä Koudilta on menossa seuraavalle peruskurssille jonkin verrankin osallistujia. 

Olli Ikonen
Head of Sales

Blogit
© Koud 2024