Go – melkoisen toimiva ohjelmointikieli

Kestävämpää koudia, oikeaa arvoa

Me Koudilla käytämme aina niitä työkaluja, jotka sopivat parhaiten kulloiseenkin hommaan. Usein päädymme Go-ohjelmointikieleen eli Golangiin, sillä se on tehokas, näppärä, tietoturvallinen ja monikäyttöinen. Lisäksi uskallamme sanoa, että hallitsemme Go-kielen ylivoimaisen hyvin, paremmin kuin ehkä mikään toinen suomalainen ohjelmistoyritys.

Mihin kaikkeen Go taipuu?

Kirkas kuula, jonka sisällä kasvaa kukkia, tietokoneen näppäimistön päällä.

Järjestelmäohjelmointi

Go tarjoaa erinomaiset puitteet tehokkaaseen järjestelmäohjelmointiin, mukaan lukien käyttöjärjestelmät ja alhaisen tason palvelut. Sen suunnittelu tukee skaalautuvuutta ja suorituskykyä, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan vaativiin järjestelmätason projekteihin.

Golfmailan lapa ja golfpallo viheriöllä.

Palvelinkehitys

Golangin tehokkuus ja keveys tekevät siitä optimaalisen valinnan palvelinsovellusten kehitykseen. Se soveltuu erityisen hyvin nykyaikaisten verkkopalveluiden ja mikropalveluarkkitehtuurien rakentamiseen, tarjoten kehittäjille nopeat ja luotettavat työkalut palvelinten kehittämiseen.

Kirkas kuula, jonka sisällä kasvaa kukkia, tietokoneen näppäimistön päällä.

Hajautetut järjestelmät ja pilvipalvelut

Go on erinomainen valinta hajautettujen järjestelmien kehittämiseen sen ainutlaatuisten ominaisuuksien ansiosta. Kielen suunnittelussa on keskitytty erityisesti suorituskykyyn ja skaalautuvuuteen, mikä tekee siitä ihanteellisen työkalun laajamittaisten ja monimutkaisten hajautettujen sovellusten rakentamiseen. Tämä mahdollistaa kehittäjien rakentaa tehokkaasti skaalautuvia ja samanaikaisia sovelluksia vähemmällä vaivalla.

IoT -sovellukset

Kielen tehokkuus ja kyky toimia rajoitetun resurssin laitteilla tekevät siitä houkuttelevan valinnan IoT-sovellusten kehitykseen. Go:n kyky käsitellä samanaikaisia tehtäviä pienellä viiveellä on erityisen arvokasta reaaliaikaisten IoT-järjestelmien ja älykkäiden laitteiden hallinnassa.

Referenssit

Koudattua – Golf GameBook

Koudarit ovat työskennelleet yhdessä Golf GameBookin kanssa jo pitkään. Olemme uudistaneet tiiviissä yhteistyössä heidän mobiiliapplikaationsa, sekä organisaation käytössä olevia palvelinratkaisuita. Lisäksi olemme olleet osana laajempaa tiimiä kasvattamassa Golf GameBookin B2B -tuoteperhettä, sekä kehittämässä yrityksen sisäisiä työkaluja. Olemme myös kantaneet kortemme kekoon niin yleisen designin kuin prosessien parantamiseen eteen. TUTUSTU REFERENSSIIN

Miten asiakkaamme hyötyvät Go-pohjaisista ratkaisuista?

Parempi suorituskyky

 • Golangilla on helppoa tuottaa todella tehokasta koodia, jonka suorituskyky on vertailukelpoinen moniin suosituimpiin ohjelmointikieliin kuten C.
 • Kieleen sisäänrakennetut tehokkuustyökalut helpottavat tehokkuuden mittaamista.
 • Ohjelmien vastausajat ovat erinomaiset, vaikka samanaikaisesti käsiteltäviä asioita olisi jopa kymmeniä tai satoja tuhansia.

Taattu tietoturva

 • Go-kielen muistinhallinta ja vahva tyypitys auttavat vähentämään monia tietoturvariskejä.
 • Kieli ohjaa koudaajia (ja koodaajia) kirjoittamaan ohjelmistot tiiviisti ja selkeästi, ja se vähentää virheitä koodissa (ja koudissa).
 • Golangiin sisäänrakennetut testaustyökalut helpottavat koodin testaamista ja sen myötä turvallisuutta.

Monikäyttöisyys ja skaalautuvuus

 • Go skaalautuu luontevasti suurten järjestelmien kehittämiseen – ei ole sattumaa, että kieli on alun perin kehitetty Googlen käyttöön.
 • Maailmanlaajuisesti suosittu Golang sopii laajasti moniin käyttötarkoituksiin ja ympäristöihin, ja sille löytyy paljon kirjastoja ohjelmoijia varten.
 • Laaja ominaisuuksien kirjo sopii erinomaisesti palvelinsovellusten kirjoittamiseen.

Nopea kehittää ja helppo ylläpitää

 • Go-kielessä on paljon sisäänrakennettuja työkaluja koodareille, monet eri alustat tukevat sitä, ja sillä suunnitellut ratkaisut on helppoa ottaa käyttöön.
 • Koska Go on edelleen ja todennäköisesti tulevaisuudessakin versionumerossa 1.X, uudet versiot eivät periaatteessa koskaan riko jo suunniteltuja ratkaisuja.
 • Golang on koodaajille yksinkertainen ja helppolukuinen, minkä myötä uusien ohjelmistoratkaisujen kehittäminen ja vanhojen ylläpitäminen on vaivatonta.

Ota yhteyttä

Tuomo Stamblewski
CEO, Co-founder
tuomo.stamblewski@koud.fi
Olli Ikonen
Head of Sales
olli.ikonen@koud.fi
© Koud 2024