Tähtäimessä hyvinvointi: Tyky-päivän osumia

decorative-image

Koud Oy:n kevään tyky- päivän aktiviteetiksi valikoitui henkilöstöäänestyksen myötä jousiammunta. Kukapa ei haluaisi herätellä sisäistä Legolastaan! Niinpä päädyimme ottamaan yhteyttä Tampereen Jousiampujat ry:n, jotka tarjosivat porukallemme mainion mahdollisuuden jousiammunnan kokeilulle vastakaarijousilla.

Maittavan lounaan ja kesäisen auringon lämmön alla kävellyn lenkin jälkeen tuntui hyvinkin virkistävältä laskeutua Osmonkallion väestönsuojan viileyteen. Meidät vastaanotti pari ohjaajaa, jotka aluksi jakoivat asianmukaiset varusteet kaikille sekä nuolet ja jouset pituuden mukaan. Tämän jälkeen pääsimme pienempään tilaan kuulemaan turvallisuusohjeista, jousien rakenteesta ja yksityiskohdista sekä viritystekniikasta. Sitten olikin aika laittaa kuullut teoriaopit käytäntöön ensin lyhyemmällä radalla ja lopuksi, tekniikan jo hiukan kartuttua, järjestettiin leikkimielinen kisa sekä harjoittelua pidemmällä radalla. Kisan voittaja sai huimat 114/120 pistettä!

Vastakaarijousella ammunta on taitolaji, joka vaatii keskittymistä, tarkkuutta, oikeanlaista tekniikkaa ja hiukan voimaakin. Tämä jousimalli onkin kuulemma kokonsa ja ominaisuuksiensa puolesta suosittu sekä tarkkuusammunnassa että jousimetsästyksessä. Jousiammunta vastakaarijousella vaati harjoittelua, minkä ehdimmekin tykytuntiemme aikana huomaamaan. Oikea jännitystekniikka, ankkurointipiste ja vapautustapa olivat avainasemassa tarkkuuden saavuttamisessa. Onneksi meillä oli taitavat ohjaajat, jotka auttoivat oikean asennon hakemisessa sekä tähtäimen säätämisessä. Monet meistä huomasivat myös, kuinka istumatyöläisen klassinen niskajäykkyys selvästi hiukan vaikeutti oikean asennon ja tekniikan löytymistä, mutta samalla tämä laji oli mitä mainioin tarjoamaan oikeanlaista harjoitetta yläselälle ja niskalle. Tosin suosittelemme pahimpien niskajumien poistoa ennen jousiammuntaa niin tuloksia syntyy helpommin!

Loppua kohden alkoi osallistujilla tekniikka ja ajatus jousiammunnan vaiheista sisäistyä, jolloin ei ollut ihan jokainen nuoli 60 asteen kulmassa eri paikoissa ja tähtäystaulusta ohi. Toistoja kertyi mukava määrä, joten itse ammuntaa ehti oikein mainiosti toteuttamaan meille varatussa ajassa. Lajina jousiammunta oli todella helppo sisäistää eikä ollut lopulta niin raskas kuin mitä olimme odottaneet. Mutta hyvät selkävenytykset ja lihastuntumat saatiin silti aikaiseksi! Olimme hyvin tyytyväisiä tähän lajikokeiluun ja useampi meistä onkin harkinnut syksyllä kurssille osallistumista. Suuret kiitokset ja lämmin suositus siis Tampereen Jousiampujat ry:lle meiltä koudareilta!

Blogit
© Koud 2024