Nuoren polku työelämään: TET-jakson antia Koudissa

decorative-image

Viikko on ollut todella mukava. Saapuessa hiukan jännitti ja uskoin, että myös koudareitakin jännitti saapumiseni kun eivät tunteneet minua entuudestaan. Pääsin alussa perehdytykseen, jossa näytettiin mistä mitäkin löytyy.  Juomakaappi oli mukava yllätys, sieltä sai ottaa juomia aina silloin kun teki mieli. Toimistolla oli ihana toimistokoira, jota sai onnellisena silitellä pitkin päivää.  Koudilaiset oli tosi mukavaa ja rentoa porukkaa. Koudarit myös piti huolen, että ymmärsin kaikki termit, joita en osannut ja selitti ne mulle auki.

Alkuviikosta pääsin katsomaan hr:n ja myyntijohtajan töitä. Pääsin kokeilemaan toimistotilojen valokuvausta, kuuntelemaan ja osallistumaan erilaisiin palavereihin ja tapaamisiin sekä pääsin myös katsomaan ja kuuntelemaan työntekijän valmistautumista haastatteluun. Katsoin, kuinka CV:n tekeminen toimii, tutkin työsuhdepolkupyöriä ja miten koudareita myydään. Hr huolehtii vähän kaikista ja katsoo, että kaikilla on hyvä olla ja kuuntelee huolet. Hr on niinku äitihahmo, joka katsoo, että kukaan ei tappele ja että kaikilla on hyvä olla. Hr:n työ on tosi sosiaalista ja ihmisten kanssa keskustelua. Myyntijohtajan työ sisältää myös paljon puhumista. Myyntijohtaja ”myy” koudareita muille yrityksille ja palveluille. Koudareiden myyjä  ”myy” koudareita vertaillen vaadittavia taitoja ja koudareiden taitoja.

Sen jälkeen pääsin koodauksen makuun.  Koodaaminen on yllättävän haastavaa, varsinkin kaikki termit. Pääsin lukemaan koodia, josta ei ymmärrä paljoa, jos ei justiin osaa suurinta osaa termeistä, mutta koudarit kyllä tekee mahtavaa työtä. 

Toimitusjohtajan kanssa pääsin katsomaan mikä daily on ja mitä dailyssä yleensä juttelaan. Daily on vaan käytännössä päivitystä siitä, mitä teit eilen, onko ollut ongelmia ja mitä aioit tehdä tänään. Pääsin kokeilemaan toimitusjohtajan avustuksella myös pelin luomista. Pelin luominen oli kivaa ja silti suhteellisen hankalaa ja helppoa samaan aikaan.  Toimitusjohtaja katsoo, että koudareilla ei oo ongelmia ja jos niitä on, niin auttaa niiden selvittämisessä. Se myös katsoo, että asiat liikkuu ja että ne ei vaan pysähdy. Toimitusjohtaja myös tässä tapauksessa tarkistaa, että koodi toimii ja on järkevää.

Loppuviikosta järjestettiin kehonkielikoulutus, jota myyntijohtaja esitteli/koulutti, myös alkuviikosta oli peli- ilta johon pääsin osallistumaan ja se oli mahtavaa, Koudarit otti mut onnellisena mukaan pelaamaan lautapeliä ja opetti kuinka peli toimii. Se oli mukavaa, että mut otettiin mukaan. Nyt pääsin kirjottamaan tätä nettisivuartikkelia, joka on ihan mukavaa, koska pääsen kertomaan miltä koudilla työskentely näyttää tettiläisen näkökulmasta. Pääsen vielä myös kuvailemaan johtoryhmän koudareita verkkosivuja varten. Kuvailuun kuuluu tietysti myös toimistokoiran kuvaaminen.

Sara, TET-harjoittelija 

Blogit
© Koud 2024